Z клуб „Света София Следващо поколение“

Създадена през 1948 г., програмата Z Club и Golden Z Club е една от най-дълго работещите програми на Zonta International. Z клубовете и Golden Z клубовете помагат на учениците от гимназията, колежа и университета да развият лидерски умения, насърчават проучването на кариерата и насърчават членовете да участват в обществени, училищни и международни проекти за услуги.
С помощта на опитни спонсори на Zonta, които предоставят ресурси, информация и насоки, членовете на Z клуба (ученици в гимназията) и членове на Golden Z клуба (студенти или студенти) работят за подобряване на своето общество и света. Членовете на Z club и Golden Z club планират, организират и участват в уникални дейности, предназначени да отговорят на нуждите на членовете, техните училища и общността, като същевременно подчертават международните перспективи и силните международни отношения.

Z клуб „Света София следващо поколение“ е естествено продължение на желанието ни да въвлечем млади момичета и момчета в каузите ни, като им дадем възможност да ги развиват по техен начин. Във възрастовата група попадат децата от гимназиалните класове (8-12).

Клубът е чартиран през февруари 2020, а от януари 2021 има вече и собствен президент в лицето на г-ца Дария Савчева.

Дария Савчева е на 17 години, учи в 7 СУ „Свети Седмочисленици“.

 

„Като президент на Z клуб „Св. София следващо поколение“ изцяло подкрепям мисията за подпомагане, образование и социално развитие.“