Албена Димитрова

Имейл:
albena.dimitrova@zonta-saintsofia.org

Албена Димитрова

Член на Зонта Клуб "Света София"
Представете себе си.

Казвам се Албена Димитрова – оптимист, мечтател и ентусиаст.

Каква е Вашата професионална визитка?

Адвокат с дългогодишен опит в сферата на
финансите, онлайн услугите, мерки срещу пране на пари и защита на личните данни,
недвижими имоти, строителство, гражданско и корпоративно право, семейно и наследствено
право, потребителското кредитиране. Имам специализация в Cambridge University – „The
English Legal System and the EU Law”. Сертифициран медиатор съм към ПАМБ.

Какъв беше Вашият мотив да станете член на Зонта клуб “Света София”?

Мое житейско верую е изконната добрина в хората. Смятам, че сама, в днешното забързано време, затрупана със задачи и отговорности, трудно мога да направя съществена промяна в живота на един или повече хора. Но, имам съмишленици в лицето на дамите от Зонта клуб „Света София” и заедно с тях, истински вярвам, че заедно можем да променим България, най-вече чрез законодателни инициативи и предложения. От друга страна, чрез дарителство към Фондацията на Зонта Интернешънъл, мога да участвам в редица хуманитарни проекти на ООН по света, където жените и днес живеят в ужасяващи условия на насилие, осакатяване, при липса на вода, храна, законова защита и зачитане на основните им човешки права.

Как прекарвате свободното си време?

чета книги, пътувам до нови места, планирам lifestyle blog, на който посвещавам част от свободните си часове и в който ще има специална секция с въпроси за насилието над жени и деца, срещам се с хора, които ме зареждат, с които много говорим и, с които обсъждаме важни за нас теми, срещам се и с дамите от Зонта клуба, които в тази пандемия много ми липсват. Запалем киноман съм и изключително много ценя европейското кино.

Какви са Вашите хобита и интереси?

планирам стартирането на мой lifestyle blog, на който посвещавам част от времето си, снимам, за да публикувам в блога, пиша статии за него, за да има достатъчно съдържание в секциите му, търся стари рецепти и ги приготвям, обичам да готвя и да пробвам нови вкусове, събирам списания за мода, архитектура и дизайн, отскоро
правя и бижута и брошки, които подарявам на приятелите си по различни поводи.

Какво Ви дава сила?

семейството, приятелите и природата, т.е. любовта, доверието и природосъобразния живот без прекаляване, изживян с търпение, мъдрост и уважение към традициите.

В какво вярвате?

в това, че правната регламентация следва да бъде спешно осъвременена и да отговоря на живота в 21 век. Имаме уникалния шанс да поставим основите на едно по-добро
и справедливо бъдеще на жените, където те ще получават равно заплащане за равен труд, ще отглеждат спокойно децата без да бъдат дискриминирани за това, ще имат достъп до образование, работа и всички възможности за личностно развитие. Вярвам, че две е повече от едно и че колкото повече работим заедно, ден след ден, положението на жените и момичетата ще става все по-добро. Вярвам в доброто в хората и че новото „нормално” ще ни направи по-състрадателни, ще си помагаме повече, ще се обърнем към природата, към традициите на предците ни и към изконните принципи на честност, достойнство, взаимопомощ, състрадание и чисти мисли.