Венета Димитрова

Veneta Dimitrova
Имейл:
veneta.dimitrova@zonta-saintsofia.org

Венета Димитрова

Член на Зонта Клуб "Света София"
Представете себе си.

Управител и собственик на Би енд Ви Кампъни ЕООД, Аркон Консулт ООД, Аркон Нет ООД, Ориент-Експрес-Тур ООД и др.

Каква е Вашата професионална визитка?

Магистър „Публични финанси” от УНСС, София; магистър „Унгарска филология” от университета в Дебрецен, Унгария и СУ „Св. Климент Охридски”, както и бакалавър „Външна търговия и международно право” от УНСС, София. Има сертификати по маркетинг от Университета в Делауеър, САЩ. Владее английски, унгарски и руски. Г-жа Димитрова започва кариерата си през 1989 г. и има над 25 годишен опит като маркетингов и финансов специалист на редица български и международни компании, развиващи своята дейност в областта на международната търговия, лизинга, рекламата и медиите – Булвария, Юнионлизинг, ДДБ, Оптимум Медия, Евромаркет груп, Пиеро 97, Аркон Консулт, и др. Като изпълнителен директор на Орел-Лизинг АД е стартирала едно от първите лизингови предприятия в България, а като съдружник и управител на РА „Аркон Нет“ ООД, патентовала първите безплатно зареждащи киоски за мобилни устройства на българския пазар. Член е на Съвета на жените в бизнеса в България от 2015г., носител е на приза за 2018 г. за „Ефективен мениджмънт“ и носител на годишните награди за 2019 г. в категория „Мениджмънт“ за успешно реализиране на иновативен проект със социална значимост. Участник в Глобалния форум на жените лидери през м. май 2016 г. в София, както и в множество международни форуми и събития за овластяваването и равнопоставеността на жените в обществения живот, бизнеса и политиката. Член е на Зонта Клуб Св. София от 2019 г.

Какъв беше Вашият мотив да станете член на Зонта клуб “Света София”?

Зонта клуб „Св. София“ за мен е мястото, където намирам изключителни дами, можещи да претворят и дадат положителна енергия на своите проекти. Общуването ми с тях ме мотивира и вдъхновява да участвам пълноценно в подобряването на положението на жените и децата в социален, здравен, образователен аспект. Все още продължавам да научавам и да навлизам в същността на Зонта. За мен основната цел на клуба – отстояването правата на жените и овластяването им стоят в основата на ценностната система на всяка жена. Тук намирам истински приятелства, които се надявам да устоят да се запазят в годините на съпричастност и заедност в изпълнението на каузите. За мен е изключителна отговорност да участвам в изграждането на социално отговорни проекти, изпълнявайки мисията на Зонта да закриля онеправдани жени и деца в риск като създава и укрепва тяхното самочувствие и отговорност пред самите тях.

Как прекарвате свободното си време?

В свободното си време обичам да общувам с приятели, да се виждам с децата си и да прегръщам внучето си, да посрещам гости, да пътувам в страната и чужбина и да прекарвам летата на морето. Радост е да се разхождам в планината, да усещам аромата на природата и да се наслаждавам на красотата на деня…

Какви са Вашите хобита и интереси?

Хобито ми е да плета кучешки дрешки. Обичам много своето куче Мъфин, порода йорки, пътувам с него навсякъде, вкл. и чужбина. Градинарствам и моята градина е моето вдъхновение….

Какво Ви дава сила?

Обикновените неща – слънчевият ден, разходка с внучето и кучето, общуването с хората, споделеното щастие, положителната енергия на приятелите, аромата на цъфналите вишни, уханието на лятото, цветята в градината…

В какво вярвате?

В Бог, в себе си, в децата си, в успеха, в доброто бъдеще, …